Sitrik Asit Monohidrat

Sitrik Asit Monohidrat Teknik Özellikleri
  • Yaygın Adı : Sitrik Asit Monohidrat
  • CAS Numarası : 5949-29-1
  • Molekül Formülü : C6H8O7.H2O
  • Molar Ağırlığı : 210,14 g/mol
Bu Ürünü Hemen Sipariş Verebilirsiniz

Gelecek Kimya her zaman en iyi ürün kalitesini sizlerle buluşturur..

Diğer Adlandırmalar;

· Sitrik Asit Tuzu
· Sitrik Asit Hidrat
· 2-Hidroksipropan-1,2,3-trikarboksilik Asit Hidrat
· 1,2,3-Propanetrikarboksilik asit, 2-hidroksi,monohidrat
· Sitrat Hidrat
· Monohidrat Sitrik Asit
· Sitrik Asit Esteri
· Sitrat
· Sitrat Tuzu
· 2-Hidroksi-1,2,3-propanetrikarboksilik Asit Monohidrat

Sitrik Asit Monohidrat Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Sitrik Asit Monohidrat ne ise yarar? Çok hassas beyaz renkli kristalik yapıdadır. Hava ile granül veya toz karışımı halinde ise tozun patlaması mümkündür. Sudaki çözelti zayıf bir asittir. Bakır, çinko, alüminyuma ve alaşımlara tesir etmektedir. İnce dağılmış parçacıklar havada patlayıcı karışımlar oluşturmaktadır. Toz birikmesinin önlenmesi ve uygun elektrik donanımı ve aydınlatma kullanılması gerekmektedir. Monohidrat ve anhidrat olarak bulunur. Monohidratta bir molekül, anhidratta ise hiç su bulunmamaktadır. Bu neden monohidratın %7 si sudur ve daha ucuzdur.

  • Sitrik Asit Monohidrat Erime Noktası

135 °C

  • Kendiliğinden Tutuşma Sıcaklığı

1010 °C

  • Ayrıştırma

175 °C bozulur

  • Sitrik Asit Monohidrat Yoğunluğu

1,5 g / L

  • Su İçindeki Çözünürlüğü

(20 °C) 59.2 g / 100 ml

  • Saklama Koşulları

Önerilen saklama koşullarında kararlı ve yüksek termal stabiliteye sahiptir.

Sitrik Asit Monohidrat Kullanım Alanları

Sitrik asit monohidrat, turunçgillerde bulunan bir bileşik olan trikarboksilik asittir. Sitrik asit, antioksidan özelliklerinden dolayı farmasötik preparantlarda eksipiyan olarak kullanılır. Aktif bileşenlerin stabilitesini korur ve koruyucu olarak kullanılır. Sitrik asit tuzları (sitratlar), aynı zamanda pH’ı kontrol etmek için bir asit düzenleyici olarak kullanılır ve kandaki kalsiyumu şelatlama yeteneklerinden dolayı bir antikoagülan olarak kullanılır.

Gıda ürünün dayanıklılığı arttırmak amacıyla koruyucu olarak kullanılmasının yanında pH’ı da kontrol eder.

Alkolsüz içeceklerde aroma vermek ve tatlandırma için kullanılabilir

Şekerleme ve ilaç imalatında kullanıldığı bilinmektedir. Şekerleme imalatında şekerin kristalleşmesini önler.

İçecekler, mayalı gıda ürünleri dahil olmak üzere bira, şarap, peynik, bisküvi, lokum, kek ve dondurulmuş gıdalarda (Balık, dondurma, reçel, jöle, patates, şerbet, hazır çorba ve salçada) sıklıkla kullanıldığı bilinmektedir.

Özellikle banyo ve mutfak temizleyicilerinde koruyucu amacıyla katkı maddesi olarak kullanılır. Endüstride çelikten pası gidermek için kullanılır.

Diğer Kullanım Alanları Nerelerdir ?

Asidik, ekşi tada sahip doğası sebebiyle sitrik asit, özellikle alkolsüz içeceklerde ve şekerlemelerde ağırlıklı olarak aroma ve koruyucu madde olarak kullanılır. Ayrıca ilaçları stabilize etmek veya korumak için ve virüslere, bakterilere karşı dezenfektan olarak kullanılmaktadır. Sitrik asit, orijinal olarak limon suyundan elde edilen bir bileşiktir.
Üretilmiş bir sitrik asit formu genellikle gıda, temizlik maddeleri ve besin takviyelerinde katkı maddesi olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bununla birlikte, bu üretilmiş form, turunçgillerde doğal olarak bulunanlardan farklıdır.

Doğal Gıda Kaynakları ?

Turunçgiller ve suları en iyi doğal sitrik asit kaynaklarıdır. Aslında, sitrik kelimesi Latince turunçgil kelimesinden gelmektedir. Turunçgil meyvelerine örnek olarak;
Limonlar,
Misket limonu,
Portakallar,
Greyfur,
Mandalina
Verilebilirken diğer meyvelerden ananas, çilek, ahududu, kızılcık, kiraz, domates de az miktarda sitrik asit içermektedir. Doğal olarak oluşmasa da, aynı zamanda peynir, şarap ve ekşi mayalı ekmek üretiminin bir yan ürünüdür.

Zararları Varmıdır ?

Bu madde, aerosolünün solunması ve yutulmasıyla vücuda tesir eder. Kısa süreli maruz kalma etkileri; Aerosol, gözleri, cildi ve solunum sistemini tahriş eder. Kişisel koruma tedbirlerine uygun olarak kullanılmalıdır. Maddenin havadaki konsantrasyonuna göre uyarlanmış partikül filtreli solunum cihazı kullanılması tavsiye edilir. Solunması halinde öksürük ve boğaz ağrısı, cilt teması halinde kızarıklık, gözlere teması halinde kızarıklık ve ağrı, yutulması halinde yanma hissi yapmaktadır. Kullanımı sırasında lokal çeker ocak altında çalışılması, koruyucu eldiven kullanılması, koruyucu gözlük kullanılması ve yine kullanımı sırasında yemek içme yapılmaması, sigara içilmemesi tavsiye olunur.

Sitrik Asit Monohidrat Nasıl Üretilir ?

Sitrik asit ticari olarak mısırdan elde edilen karbonhidratların fermantasyonu ile nişasta ve pekmezden üretildiği bilinmektedir. Sitrik asit, önemli bir metabolik ara maddedir. Sitrat trikarboksilik asit döngüsünün başlangıç noktasıdır. Konstantrasyonu ayrıca diğer bazı metabolik maddeleri de koordine eder.

Sitrik Asit Monohidrat Güncel Fiyatı

Satışlarımızda sabit ücret politikası uygulamaya çalışıyoruz. Ancak fiyatı arz talep doğrultusunda ve üretiminde kullanılan hammaddelerin fiyatının artmasıyla beraber, doğru orantılı olarak artacaktır. Sitrik Asit Monohidrat’ın en güncel satış fiyatını öğrenmek ve sipariş vermek için lütfen iletişime geçin.

Sitrik Asit Monohidrat Satışı

Satışlarımız uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile ihtiyaç doğrultusunda kullanılabilmek üzere farklı boyutlardaki ambalajlarda yapılmaktadır. Üretici firma tarafından farklı markalar, farklı ambalaj boyutlarında olabilmektedir. İhtiyaç duyduğunuz kimyasal hammadde satış ve tedariki için istediğiniz miktarı ürün sipariş formu üzerinden bildirerek teklif alabilirsiniz.

Online Mağazamız Açıldı..

Küçük ambalajlı ürünleri Online Mağazamız üzerinden doğrudan satın alabilirsiniz.

Ürün Sipariş Formu

    Whatsapp
    Selim Durmuş
    Selim Durmuş
    Merhaba,
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?