Sitrik Asit Anhidrat

Sitrik Asit Anhidrat Teknik Özellikleri
  • Yaygın Adı : Sitrik Asit Anhidrat
  • CAS Numarası : 77-92-9
  • Molekül Formülü : C6H8O7
  • Molar Ağırlığı : 192,12 g/mol
Bu Ürünü Hemen Sipariş Verebilirsiniz

Gelecek Kimya her zaman en iyi ürün kalitesini sizlerle buluşturur..

Diğer Adlandırmalar;

· Sitrat
· Sitrik Asit
· 2-hidroksipropan-1,2,3-trikarboksilik Asit
· Susuz Sitrik Asit
· 2-Hidroksitrikarballilik Asit
· 3-Karboksi-3-hidroksipentan-1,5-dioik Asit
· 2-hidroksi-1,2,3-propanetrikarboksilik Asit
· Susuz Sitrat
· 3-Karboksi-3-hidroksipentan-1,5-dioik Asit

Sitrik Asit Anhidrat Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Sitrik Asit Anhidrat ne ise yarar? Susuz bir asittir. Renksiz olmasının yanında beyaz görünümdedir. Kristalimsi ve toz yapıda bulunur. Güçlü asidik bir yapıya sahiptir. Eter çözeltisinde az çözündüğü bilinmektedir. Bununla birlikte etanolde ise %96 oranıyla iyi bir şekilde çözünmektedir. Suda da çözünerek biyolojik olarak tamamen parçalanabilmektedir. Kokusuz olması bilinen diğer özellikleri arasındadır.

  • Sitrik Asit Anhidrat Yoğunluğu

20 °C de 1,66 g / L

  • Kaynama Noktası

310 °C

  • Erime Noktası

153 °C

Sitrik Asit Anhidrat Kullanım Alanları

Doğal bir şekilde oluşabilen bir tür meyve asididir. Ticari olarak kullanılmak üzere ise karbonhidrat substratının fermantasyonu yolu ile üretilmektedir. Sitrik Asit başta gıda, ilaç, içecek ve teknik uygulamalarda çok yoğun olarak kullanıldığı bilinen organik bir asit olmakla birlikte, aynı zamanda pH kontrol maddesi olarakta kullanılmaktadır.

İsmini ise limon şeklinde bir meyve olan bir tür narenciyenin latince adından alır. Trikarboksilik asit olan bu asit hemen hemen tüm bitki ve hayvanlarda az miktarda da olsa bulunmaktadır. Reaktivitesi düşük ve toksik özelliğinde değildir. Bu sebeple asit döngüsünün büyük bir bölümünü oluşturarak enerjiyi arttırmasına yardımcı olur.

  • Alkollü içeceklerde asitliği sağlar ve tampon özelliği gösterir. pH düzenlemesi yapar.
  • İlaç sektöründe efervesan tablet üretiminde tartarik asit ile birlikte kullanılarak nemden korunmaktadır.
  • Sporcuların enerji içeceklerinin üretiminde kullanılır. Lezzet vermek amacıyla üreticiler kullanır.
  • Çay ve Kahve imalatında kullanılır.
  • Meyve suyu içeceklerinde kullanılır. Asitlik düzenleyici olarak kullanılmaktadır.
  • Kişisel bakım ürünlerinde, şelat melat iyonlarının oluşturulmasında kullanılır. Bu kişisel bakim ürünleri; deodorantlar, parfümler, saç bakımı, ağız bakımı, cilt bakımı sabun ve banyo ürünleridir.
  • Bulaşık yıkama kimyasallarında, endüstriyel temizlik kimyasallarında, çamaşır yıkama kimyasallarında, yüzey bakım kimyasallarında kıvam vermek için kullanılır.
  • Endüstriyel uygulamalarda, yapıştırıcıların imalatında, zirai ilaçlar ve gübrelerin imalatında, inşaat malzemeleri üretiminde, mürekkep, boya ve kaplama sektöründe, metal yüzey işlemlerinde, petrol çıkarma işlemlerinde, Cevher madenciliğinde ve rafineri işlerinde, kağıt sektöründe, plastik ve polimer imalatında, Tekstil ve deri sektöründe yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.
  • Sitrik Asit Anhidrat, klinik beslenme ürünlerinin imalatında, Gıda takviyelerinin imalatında, Tıbbi cihazlarda uygulama yapmak amacıyla ve eczacılık ürünlerinde kullanılmaktadır.
  • Evcil hayvan yemlerinin üretiminde kullanılmaktadır.
  • Şekerleme ürünlerinin ana yapısı glikozdur. Fakat son zamanlarda şeker endüstrisinde glikoz azaltmak için farklı formülasyonlar denenmektedir. Şekerleme üretiminde önemli olan lezzet kombinasyonunun sağlanmasıdır. Organik Asitler lezzet modifikasyonu için çok uygundur.
Sitrik Asit Anhidrat Nasıl Üretilir ?

Sitrik Asitin ticari olarak üretiminin ilk olarak limon suyundan üretildiği bilinmektedir. Sonralarda ise gliserolden sentezlendiği bilinmektedir. Maliyet olarak ise daha avantajlı olması sebebiyle daha sonralarda simetrik olan dikloroaseton sentezlenmeye başlandı. Sitrik Asit daha sonraları farklı arayışlar üzerinde çalışmalar yapılarak sentetik bir kimyasal kullanılarak farklı şekillerde de üretimi yapılsada rekabetçi bir fiyat sağlanamaması sebebiyle bu yöntemler ilerleyen süreçte yoğun olarak kullanılmadı.

Yapılan çalışmalarda şeker ve inorganik tuz içeren maddelerde sitrik asit oluştuğu tespit edilmiştir. Buradan yola çıkarak 2.5-3.5 luk bir başlangıç pH ında, şekerler ve tuzlar içeren bir ortamda çoğaldığı kanıtlanmıştır. Endüstriyel üretimin şartlarını sağladığı tespit edilmiştir.
Sitrik asit üretimi için birçok mikroorganizma kullanılabilir fakat, Aspergillus Niger fermantasyon yöntemi sanayi için en uygun Sitrik asit üretim yöntemidir.
Üretiminde teorik verim 100 gr sakaroz başına 112 gr sitrik asit anhidrattır ve verim %70 olarak gerçekleşmektedir.

Sitrik Asit Anhidrat Güncel Fiyatı

Satışlarımızda sabit ücret politikası uygulamaya çalışıyoruz. Ancak fiyatı arz talep doğrultusunda ve üretiminde kullanılan hammaddelerin fiyatının artmasıyla beraber, doğru orantılı olarak artacaktır. Sitrik Asit Anhidrat’ın en güncel satış fiyatını öğrenmek ve sipariş vermek için lütfen iletişime geçin.

Sitrik Asit Anhidrat Satışı

Satışlarımız uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile ihtiyaç doğrultusunda kullanılabilmek üzere farklı boyutlardaki ambalajlarda yapılmaktadır. Üretici firma tarafından farklı markalar, farklı ambalaj boyutlarında olabilmektedir. İhtiyaç duyduğunuz kimyasal hammadde satış ve tedariki için istediğiniz miktarı ürün sipariş formu üzerinden bildirerek teklif alabilirsiniz.

Online Mağazamız Açıldı..

Küçük ambalajlı ürünleri Online Mağazamız üzerinden doğrudan satın alabilirsiniz.

Ürün Sipariş Formu

    Whatsapp
    Selim Durmuş
    Selim Durmuş
    Merhaba,
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?