Askorbik Asit Teknik Özellikleri
  • Yaygın Adı : Askorbik Asit (Vitamin C)
  • CAS Numarası : 50-81-7
  • Molekül Formülü : C6H8O6
  • Molekül (Molar) Ağırlığı : 176,13 g/mol
  • Ambalaj Şekli : 25 Kg Çuvallarda
Bu Ürünü Hemen Sipariş Verebilirsiniz

Gelecek Kimya her zaman en iyi ürün kalitesini sizlerle buluşturur..

Diğer Adlandırmalar;

· Askorbit Asit
· C vitamini
· 3-keto-L-gulofuranolaktan
· Cevitamik Asit
· Antiskorbutik Vitamin
· Heksuronik Asit
· Skorbutamin
· Redoxon
· L-Askorbik Asit
· 3-Oxo-L-glufuranolaktonel (enol form)
· L-3-ketotreoheksuronikasitlakton

Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

Bir monosakkarit türevidir. Hafif ve hoş bir kokuya sahiptir. Kristal şeklinde, renksiz (beyaz renkli) veya hafif sarımtırak kristal veya toz formda bir yapıya sahiptir. Asidik bir reaksiyona sahip olan C vitamini ekşi bir tadı vardır.

Kuru halde stabildir, ancak hava varlığında sulu çözelti içinde kolayca oksitlenir. Oksidasyon ısı, ışık, alkaliler, oksidatif enzimler ve eser miktarda bakır ve demir ile hızlandırılır 

Sudaki çözeltisi Renksizdir.

  • PH

%5 ‘lik çözelti 2,2 – 2,5 aralığındadır.

  • Askorbik Asit Yoğunluğu

20 °C de 1.65 g/cm3

  • Sudaki Çözünürlüğü

330 g / L

  • Etanol İçerisindeki Çözünürlüğü

20 g / L

  • Propilen Glikol İçerisindeki Çözünürlüğü

50 g / L

  • Erime Noktası

191 °C

Oluşum Reaksiyonu

Yaygın bir sentetik prosedür, D-glikozun hidrojenasyonunu içerir. D-sorbitole, ardından Asetobakter suboksidanlar kullanılarak oksidasyon ile L-sorboz oluşturulur. Daha sonra bir karboksil grubu, Lsorbose’un diaseton türevinin havayla oksidasyonu yoluyla C1’e eklenir ve elde edilen diaseton-2-keto-L-gulonik asit, hidroklorik asit ile ısıtılarak L-askorbik aside dönüştürülür.

Askorbik Asit Kullanım Alanları

Askorbik asit halk arasında C vitamini olarak bilinmektedir. Yaygın kullanımında C vitamini olarak adlandırılan bu vitamin insan vücudunda üretilememesi ve depolanamaması sebebiyle, bu vitamin doğal meyve ve sebzelerle birlikte hayvansal besinlerden karşılanmak zorundadır. Suda eriyerek kolaylıkla çözünebilen bu vitaminin birçok görevi mevcuttur. Doğada doğal olarak sebze ve meyvelerde bolca bulunan C vitaminini ihtiyaç doğrultusunda askorbik asit olarak temin edebiliriz. Eksikliğinde ise sıkça görülen iskorbüt hastalığına yol açmaktadır. Bu haliyle C vitamini iskorbüt hastalığının önlenmesi ve tedavisinde önerilmektedir.

Suda 330 g/L oranında çözünebilen skorbutamin, hafif ekşi tatta ve asidik reaksiyon gerçekleştirmektedir. Günlük olarak alınması tavsiye edilmektedir. Günde bir bardak suya 1 g L-antiskorbutik vitamin suda eritilerek tüketilebilmektedir. Doz aşımlarında herhangi bir zararı olmamakta, fazlası vücuttan atılmaktadır. Mide rahatsızlıkları sebebiyle asitlikten rahatsız olan kişilerin bir bardak suya L-askorbik asit koyup yarı miktarda sodyum bikarbonat (kabartma tozu) ekleyerek asitliği yok ederek tüketmesi tavsiye edilir. Bu durumda sodyum askorbat içilmiş olunur.

Asetonda zor olarak çözülen C vitamini, eter, kloroform, benzen ve yağlarda çözünmemektedir.

Diğer kullanım alanları; Bütün canlı dokularda bulunmakla birlikte günlük ihtiyacımız olan bir vitamin grubudur. Doğal meyvelerden Limon, Portakal, Kivi, Ananas yoğun oranda C vitamini içermektedir. Antioksidan özelliği sayesinde Sağlık sektörü başta olmak üzere pek çok farklı sektörde kullanıldığı bilinmektedir.

gelecekkimya.com
Askorbik Asit Zararları, İnsan Sağlığına Etkileri Nedir ?

Askorbik asit ile kalsiyum ve sodyum askorbatlar, ilaç üretiminde ve gıda endüstrisinde antioksidan olarak kullanılmaktadır.

Kimyasal göz yanıklarının tedavisinde potasyum askorbat içeren göz damlaları kullanılmıştır.

Yaşa bağlı maküler dejenerasyon, Alzheimer hastalığı, ateroskleroz, kanser, soğuk algınlığı ve idiyopatik trombositopenik purpura dahil olmak üzere pek çok hastalık tedavisi için C vitamini faydaları olan bir etkisi olduğu iddia edilmektedir.

Yine C vitamininden yararlanıldığı iddia edilen diğer koşullar arasında astım, yara iyileşmesi, psikiyatrik bozukluklar, anormal lökosit fonksiyonuna bağlı enfeksiyonlar, kısırlık, osteogenez kusurları, Paget hastalığında ağrı, tetanoz ve opioid yoksunluğu yer almaktadır. 

Yüksek dozların ishale ve diğer gastrointestinal rahatsızlıklara neden olduğu bildirilmektedir. Ayrıca, yüksek dozların hiperoksalüri ve renal kalsiyum oksalat taşı oluşumuna neden olabileceği ve bu nedenle askorbik asidin hiperoksalürili hastalara dikkatle verilmesi gerektiği de belirtilmiştir. 

Tolerans, uzun süreli yüksek doz kullanımıyla indüklenebilir, bu da alım normale düştüğünde eksiklik semptomlarına neden olabilir. 
Çiğnenebilir C vitamini preparatlarının uzun süreli veya aşırı kullanımı diş minesinin aşınmasına neden olabilir.

Askorbik Asit Güncel Fiyatı

Askorbik Asit satışında sabit ücret politikası uygulamaya çalışıyoruz. Arz talep doğrultusunda güncel fiyatlar değişebilmektedir. Korona virüs kapsamında günümüzde virüs ile mücadele etmek üzere antioksidan özelliği sebebiyle askorbik asite olan talep oranı çok yükselmiş olup, artan talep ile beraber birim fiyatında yükseliş gözlenmektedir. En güncel fiyat teklifi almak ve sipariş vermek için lütfen iletişime geçin.

Askorbik Asit C Vitamini Satışı

Uluslararası standartlarda belirlenmiş ambalajlar ile ihtiyaç doğrultusunda kullanılabilmek üzere farklı boyutlardaki ambajlarda satılmaktadır. Üretici firma tarafından farklı markalar farklı ambalaj boyutlarında olabilmektedir. Gramlık satışlar mümkün olduğu gibi, dökme kimyasal olarak tonajlık ambalajsızda satılması mümkündür. Askorbik asit satış ve tedariki için ihtiyaç duyduğunuz talebi ürün sipariş formu üzerinden bildirerek teklif alabilirsiniz.

Online Mağazamız Açıldı..

Küçük ambalajlı ürünleri Online Mağazamız üzerinden doğrudan satın alabilirsiniz.

Ürün Sipariş Formu

    Whatsapp
    Selim Durmuş
    Selim Durmuş
    Merhaba,
    Size nasıl yardımcı olabiliriz?